ogr_intro
SPF
TechnolA3gia
Vonalak
Riporter
Bemutatkozás SPF Technológia Technológia Vonalak Riporter egerek
   
 
 
 
  Design:
 
   
 
 

A rederiválás embrió transzferrel történik. A donor nostényeket hormonális kezeléssel szuperovuláltatjuk, de a különbözo genetikailag módosított vonalak eltéro módon reagálnak a kezelésre és a hímek potenciája is jelentosen különbözhet. Az embriótranszfer hatékonysága erosen függ a kinyert embriók számától, ezért a sikeres rederiváláshoz legalább 5 tenyészérett (8-12 hetes) hímre van szükségünk.

Amennyiben a rederiválást nem szükséges homozigóta állapotban végezni, nostényként a megfelelo genetikai háttérrel rendelkezo, vendoroktól megvásárolható állatokat használunk. Ennek elonye, hogy könnyen ismételheto a procedúra, valamint a vonal genetikai hátterének uniformitását növeli. Homozigóta rederiválás esetén legalább 5, ismétlés esetére is felkészülve 10 darab 5-6 hetes nostényt kérünk biztosítani. Amennyiben a kívánt állatlétszám nem áll rendelkezésre, úgy az OGR nem vállalja a gyors kórokozó mentesítést.

A tiszta recipiens nostényekbe beültett embriókból megszületett kölykök egyedileg szelloztetett ketrecekbe kerülnek. A születés után 2 héttel a dajka anyából levett vérmintából vizsgált vírusszerológia negatív eredménye esetén a kórokozómentes egyedek átkerülnek a törzstenyészto szobába, egyedileg szelloztetett ketrecekbe a továbbtartásra és szaporításra.

A rederivált állatokat az OGR Genotipizáló laboratóriuma minden esetben leellenorzi, és csak a genetikailag megfelelo állatokat adja át a megrendelonek.

A rederiválás díja nem tartalmazza a státuszigazolás, a genotipizálás és a felhasznált genetikailag nem módosított donor nostények árát.